בצלים סגולים בחמאה
בצלים סגולים בחמאה, רגטוני פונגי כרישה, פורטבלו פרמז’נו , פורל ממולא גבינת שום שמיר, פילה סלמון בזר ירקות מאודים, מיני טארטלטים עם קרם וניל , כדורי גבינה ברוטב פירות יער
בצלים סגולים בחמאה
באדיבות השפית עמית דהאן למותג "מלח הארץ"
מתכון לא שיגרתי לתוספת או כמנה ראשונה. לחובבי הבצלים בלבד. כל השאר שימרו מרחק
טיפ השף: לאחר שמוציאים מהתנור, אפשר לצקת כף סילאן מעל לכל בצל.
חומרים
6 בצלים סגולים בינוניים
150 גרם חמאה צהובה
1 כפית מלח גס - מלח הים האדום של "מלח הארץ"
מעט פלפל שחור טרי
חופן תימין טרי
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מסירים מהבצלים את הקליפה וקוטמים את הקצה התחתון שלהם על מנת ליצור בסיס שטוח ויציב
בעזרת סכין חדה, חותכים איקס (X) בחלקו העליון של כל בצל.
מכניסים לתוך ה-X של כל בצל חמאה ותימין ומפזרים מעל הכול מלח גס פלפל שחור ושמן זית.
מניחים את הבצלים בתבנית וצולים במשך כשעה בתנור.
רגטוני פונגי כרישה
באדיבות רשת ספגטים
אין כמעט ילד או מבוגר שיסרבו למנת פסטה. המתכון שלפניכם משלב כרישה, פטריות וכן עשבי טיבול מה שיוצר מנה בריאה, קיצית, טעימה ולא מכבידה. לא ביקשנו יותר
מצרכים:
כרישה בגודל בינוני קצוצה דק
4 פטריות פרוטבלו גדולות חתוכות לקוביות או רצועות
10 פטריות שמפניון חתוכות לחציים
2 שיני שום טרי קצוצים
צרור אורגנו טרי
צרור בזילקום טרי
עירית קצוצה דק
1 חבילה פסטה ריגטוני
כוס מרק ירקות או עוף טרי (משמש כציר)
חצי כוס שמן זית
אופן הכנה:
מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית עם השום הקצוץ ועלי האורגנו.
כאשר השום מתחיל להיצרב מוספים את הכרישה ומאדים קלות (כ- 2 דקות),מוספים את הפטריות
ומאדים במשך 5-4 דקות.
מוסיפים את ציר הירקות (או העוף) למחבת.
בשלב זה מוספים את הפסטה המבושלת ומערבבים קלות.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומפזרים תוך כדי ערבוב את עלי הבזיליקום והעירית הקצוצה.
פורטבלו פרמז’נו
מתכון טעים וקל הישר מהמטבח האיטלקי. פטריות פורטובלו עם יין לבן ועיטור של גבינת פרמז’ן טרייה- זה לא רק נשמע טעים. מתאים למנה ראשונה קלילה.
חומרים
4 פטריות פורטבלו
סלסלת פטריות שמפיניון
כף שמן כמהין
חצי כוס יין לבן
כפית חמאה
4 שיני שום טרי
חופן פטרוזיליה
30 גרם גבינת פרמז’ן
אופן ההכנה
צורבים במחבת עם שמן זית פטריות פורטובלו ופיטריות שמפיניון, שום טרי, מלח פלפל, מחית כמהין לבן.
מוסיפים יין לבן, חמאה, פטרוזיליה בערבוב וכן כ- 20 גרם פרמז’ן.
מגישים חם בתוספת גבינת הפרמז’ן שנותרה.
פורל ממולא גבינת שום שמיר
לטעמנו לא מוקדם להתחיל להעירך לארוחות חגי תשרי, והנה המתכון שיכול להתאים לראש השנה.
קל, מהיר ומרשים. הערת השף: רצוי להכין את המנה בתבניות עגולות אישיות.
חומרים ל-6 מנות::
1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
3 דגי פורל מפולטים לפילה ללא העור
1/2 חבילה (100 גרם) חמאהמלוחה, מומסת
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם שום שמיר
1 כף שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במחבת ומאדים את הבצל ואת הפלפלים, עד לריכוך.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
יוצקים מעל הדגים את החמאה ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים את גבינת השמנת, השמיר הטרי והירקות המאודים ומתבלים במלח ובפלפל. מורחים שיכבה נדיבה על כל פילה דג, מגלגלים לגליל ומניחים בתבניות האישיות. אופים כ־20 דקות ומגישים חם.
פילה סלמון בזר ירקות מאודים
חובבי הסלמון תמיד שמחים לעוד מתכון טעים. הפעם בשילוב עם ירקות, מה שהופך את המנה לארוחה בפני עצמה
חומרים ל-6 מנות:
לרוטב:
1 כף מיונז
1 כף חרדל
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
1 מכל שמנת "אורגינל" 15% של "תנובה"
1 לימון, קלוף וחתוך לקוביות
מלח ,פלפל
לדגים:
6 יחידות נייר פרגמנט
6 יחידות פילה סלמון (טרי או קפוא ומופשר)
1 חבילה (100 גרם) חמאת "תנובה", מומסת
מלח גס
לירקות
3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ופרוסים
2 בטטות מבושלות, קלופות ופרוסות
6 פרחי כרובית, מבושלים
1 כרשה, פרוסה
עלי דפנה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
הכנת הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב.
הכנת הדגים: פורשים את דפי הפרגמנט על משטח עבודה. מניחים במרכז כל אחד מהם נתח סלמון. מברישים את הדגים בחמאה ומתבלים במלח גס.
הכנת הירקות: מערבבים את הירקות בקערה. עורמים על כל דג שישית מתערובת הירקות, יוצקים 2 כפות מהרוטב מעל לכל מנה, אוספים את שולי הנייר מעל לדגים ולירקות ומקפלים במהודק, אפשר גם לכרוך בחוט המיועד לבישול ועמיד בחום (דוגמת חוט שפגאט). אופים כ-20 דקות ומגישים מייד.
מיני טארטלטים עם קרם וניל
באדיבות ארז תורג’מן לקאנאפס פתרונות אירוח
אין כמו אוכל קטן ואסתטי שניתן לאוכל עם הידיים, אוכל מעודן ומענג שמתאים עצמו לכל אירוע : מסיבות קוקטייל בבית או בעבודה, אירוח בחגים או ערבי שישי-שבת.
בצק פריך לטארט:
1ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח
2 כפות (25 גרם) סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון מביצה בגודל L
אופן ההכנה:
מעבדים במעבד מזון ב את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים רק עד שנוצרת תערובת פירורים.
מוסיפים את החלמון ומעבדים עד להיווצרות בצק, לא יותר מאשר 30 שניות. במידה והבצק יבש, ניתן להוסיף כף של שמנת מתוקה או מים.
יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעה. לאחר שעה מרדדים את הבצק, ומרפדים איתו תבניות של מיני פאי ,אופים כ 8-10 דק ב- 170 מעלות.
קרם וניל:
1 מקל וניל ( חצוי לאורכו)
1/2 ליטר חלב
4 חלמונים
1 כף קמח לבן
100 גר’ סוכר
אופן ההכנה:
מבשלים את מקל הווניל החצוי בחצי ליטר חלב. כשהחלב רותח מסירים מהאש ומוציאים את מקל הווניל.
בסיר בינוני טורפים (במטרפת יד) ארבעה חלמונים עם כף קמח ו-100 גר’ סוכר. מוסיפים בהדרגה, תוך טריפה מתמדת, את החלב והווניל.
מחזירים את הסיר לבישול על אש בינונית ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהקרם נעשה סמיך, מעבירים לקערה ,עוטפים בניילון נצמד מכניסים למקרר ל חצי שעה.
מוציאים מהמקרר וטורפים את הקרם עד לקבלת מרקם קרמי קטיפתי.
ממלאים את קלתיות הבצק עד ל 3/4 הגובה.
לגימור: על הקרם מסדרים פירות טריים, עדיף תותים, פטל, תאנים ומנגו.
כדורי גבינה ברוטב פירות יער
באדיבות השף גונטר בידרמן ממסעדת תשבי ביקב תשבי
מבט אחד בתמונה וגם אנחנו רצנו למטבח להכין את כדורי הגבינה הנימוחים הללו. יתאים לקינוח מושקע או סתם לפינוק באמצע היום.
כדורי גבינה:
25 גר’ חמאה מומסת
100 גר’ אבקת סוכר
250 גר’ גבינת כנען
200 גר’ יוגורט
90 גר’ ביצים
25 גר’ סולת
100 גר’ קוסקוס עבה
גרידת לימון
דובדבנים מסוכרים
מעט גרנולה
אופן הכנה:
בקערה שמים את המרכיבים (חמאה, אבקת סוכר, גבינה, יוגורט, ביצים, סולת, קוסקוס, גרידת ומערבבים היטב.
לאחר מכן יש לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעתיים עד שהתמיסה מעט מתקשה.
לאחר שעתיים מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים. באמצע הכדור דוחפים באמצעות האגודל דובדבן מסוכר אחר.
בסיר מרתיחים מים עם מעט מלח, מבשלים את הכדורים לכמה דקות מוציאים מהמים ומניחים בצד, לאחר הקירור מגלגלים כל כדור בגרנולה.
רוטב פירות יער
חצי כוס פירות יער
חצי כוס יין אדום
צנצנת ריבת פירות יער וניל (200 גר’)
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר על אש קטנה עד לאיחוד של כל המרכיבים. מעבירים לקירור עד לצינון מוחלט.
להגשה:
מניחים בצלוחית כף מפירות היער ומעל את כדורי הגבינה מקשטים בעלי נענע ומגישים
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |