חיפוש

 

 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

כלים מעולם הפסיכותרפיה להתמודדות עם היפוכונדריה

 

האם יש כלים  לטיפול בהיפוכנדריה ואם כן מהם ותוך כמה טיפולים נראת ההשפעה?תשובות לשאלות חשובות אלו, בטור הבא...

 

היפוכונדריה או חרדת בריאות כפי שהיא נקראת בשפה העברית מתאפיינת בחשש מופרז ממחלות ועיסוק כפייתי בנושא הבריאות (כך עפ"י DSM-5 כפי שמצוטט בויקיפדיה). הגישה הטיפולית האדלריאנית שלפיה אני מטפלת, מתייחסת לעיסוק או מחשבה שנעשים באופן אינטנסיבי, שאינו בהכרח תואם את המציאות ומפריעים לתפקוד תקין בשאר מעגלי החיים, כאל פתרון יצירתי שהאדם בוחר באופן שאינו בהכרח מודע כדי להתמודד עם קשיים אחרים בחייו. הבעיה היא שבאופן פרדוכסאלי, הפתרון עצמו גם הוא יוצר מצוקה ומקשה מאד על התפקוד. 

תהליך טיפולי נכון מאפשר זיהוי החסר והבעיה המקורית והרחבת מגוון הפתרונות המועילים שהאדם יכול למצוא לעצמו, שמבוססים על החוזקות היצירתיות שלו עצמו ועל המטרות שהוא מציב לעצמו. בגישה הטיפולית לפיה אני עובדת, הטיפול הוא שיחתי ומתבסס בין היתר על עבודה עם זכרונות ילדות כאוצר שבו אפשר למצוא את החוזקות האישיות שלך וכיוונים להקלה ופתרון המצוקה שלך. 

קצב השינוי בתהליך שכזה אינו ניתן לחיזוי מראש. לכל אחד התהליך האישי שלו והקצב האישי בהתמודדות עם מצוקות. בטיפול עומק בהפוכונדריה, כמו גם בחרדות אחרות, אין פתרון של קסם וככלל אין פתרון אחד שמתאים לכולם. הקצב תלוי בין היתר בבשלות האישית ללקיחת אחריות, מוכנות לשינויים מחשבתיים, התנהגותיים ורגשיים שדורשים מאמץ, התמדה ואומץ לצאת מאזור הנוחות. 

בברכה ובתקווה שתמצא לך במהרה את הדרך המתאימה להתמודדות מיטבית.

שירה רות הרפז

יש לכם עוד שאלות לשירה רות הרפז פסיכותרפיה? כנסו!

https://shirarutherapy.co.il/

052-2784639

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
סרטון  mcity

סרטון mcity

סיפורו של יולי לב

סיפורו של יולי לב

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים